Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Maatschappij/Lifestyle/Gezondheid - Op woensdag 26 februari opent de Jules Verne officieel het drinkwaterpunt op het schoolplein.

Mevrouw wethouder Konijn-Vermaas en Druppie, de mascotte van ‘Jongeren op gezond gewicht Alkmaar’ (JOGG Alkmaar), zijn aanwezig om de eerste bidon te vullen. Samen met 4 andere scholen in gemeente Alkmaar ontving Jules Verne subsidie om een deel van het watertappunt te financieren. Daarnaast heeft men een donatie gehad vanuit zusterstad Darmstad. Installatiebedrijf RENOVA heeft het watertappunt belangeloos aangesloten.


Vignet Gezonde School
JOGG Alkmaar is blij met de plaatsing van het watertappunt dat erg goed past bij het ‘Vignet Gezonde School’. Op deze manier worden kinderen op school gestimuleerd om vooral water te drinken in plaats van allerlei ellendige en ongezonde zoete drankjes in pakjes. “Naast het gezonde aspect houden we zo ook rekening met de portemonnee en ons milieu; we scheiden afval en verminderen de afvalberg”, aldus Ingrid IJsseldijk, directeur Jules Verne. Naast het water drinken houdt de Jules Verne ook rekening met gezonde 10 uurtjes. De tussendoortjes zijn altijd fruit of snoepgroenten.


Nieuwe watertappunten

De subsidie voor de watertappunten komt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit ministerie stimuleert dat er door de jeugd meer water wordt gedronken. In gemeente Alkmaar gaan ook de scholen: IBS An Nasr, De Regenboog en de OBS Vinckhuizenschool een watertappunt plaatsen.