Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Economie - Stemar Engineering is al bijna 50 jaar een gevestigde naam in de regio Alkmaar. Het oorspronkelijk werktuigbouwkundig tekenbureau is inmiddels uitgegroeid tot een integraal adviesbureau voor de industrie – onshore, offshore en constructiebedrijven. Oftewel: Stemar Engineering is een waardevolle onderneming binnen de regio.

De expertise van Stemar

Het motto van het eerste uur luidde: ‘Een goede relatie is tekenend.’ Alhoewel de expertise van Stemar tegenwoordig veel verder rijkt dan de werktuigbouwkunde, is dit devies nog altijd van toepassing voor het engineering bureau. Samen met de klant brengt Stemar een probleem tot in de puntjes in kaart, waarna diverse professionele krachten gezamenlijk aan de slag gaan om de klant een hoogwaardige, technische en integrale oplossing te bieden die een blijvend verschil zal maken. Door het samenbrengen van uiteenlopende disciplines onder één dak, kan Stemar aan klanten zo’n integraal advies bieden. Deze disciplines lopen uiteen van werktuigbouwkunde, structural engineering, piping engineering tot aan apparatenbouw. Stemar Engineering heeft door deze expertise inmiddels vele fabrieken geholpen met o.a. het op een duurzame manier verhelpen van herhalende schades aan machines of installaties, het ontwikkelen van passende oplossingen voor allerlei montageklussen en het opzetten van diverse offshore skid constructies.

Toekomstvisie van Stemar

Het werkveld van Stemar Engineering is continu in beweging. Stemar deinst niet achteruit voor deze ontwikkelingen. Voor de toekomst betekent dit dat automatisering een steeds grotere rol in zal gaan nemen. De onderneming beschrijft deze ontwikkeling als volgt: ‘Engineering wordt een druk op de knop, Stemar zal weten welke knop!’ Dit betekent dat Stemar zich op dit moment volop inzet om kennis op het automatiseringsvlak verder uit te breiden.

Stemar en de regio

Stemar Engineering bevindt zich inmiddels al 47 jaar in Alkmaar en kan daardoor als een gevestigde naam worden beschouwd. De regio is belangrijk voor Stemar, maar Stemar is evengoed belangrijk voor de regio. In de loop der jaren heeft Stemar een aanzienlijke vaste klantenkring opgebouwd in de regio, die een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de onderneming. Tegelijkertijd brengt Stemar Engineering werkgelegenheid en kennis in de regio.

Afbeelding van Christian Reil via Pixabay 

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Beheerders gezocht banner