Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Educatie - Hogeschool iPabo verruimt haar toelatingseisen voor nieuwe studenten. Normaal gesproken moeten sommige nieuwe pabo studenten naast hun diploma ook een toelatingstoets halen om te kunnen starten aan de opleiding, bijvoorbeeld omdat hun gekozen havo-profiel niet aan de toelatingseisen voldoet of omdat ze van het mbo-onderwijs doorstromen.

 Door de coronamaatregelen zijn hogescholen tijdelijk gesloten en kan dit toetsmoment voorlopig niet plaatsvinden. iPabo heeft besloten om, als het toetsmoment in juni niet kan doorgaan, alle nieuwe studenten toe te laten, ook al zijn de toelatingstoetsen nog niet gehaald.

Nieuwe studenten krijgen in dat geval tot het nieuwe jaar de tijd om de toets alsnog te halen. Hogeschool iPabo wil zoveel mogelijk inspelen op de behoeftes van de individuele student. Zodat er, waar mogelijk, eerder duidelijkheid kan worden gegeven of juist extra ondersteuning kan worden geboden.  

Eric Westhoek, Voorzitter College van Bestuur bij Hogeschool iPabo: "Het huidige lerarenterkort vraagt nog altijd om meer pabo-afgestudeerden. Daarom zijn we als hogeschool iPabo nu bezig met een snelle digitalisering en doen we er alles aan om ons onderwijs online in te richten. Dat gaat met vallen en opstaan, maar ik ben trots op hoe alle iPabo-medewerkers, docenten en studenten met deze omschakeling omgaan en we worden er samen elke dag beter in. Zelfs onze open dag hebben we binnen drie weken helemaal digitaal kunnen maken.”  

Online open dag iPabo
Vanwege de coronamaatregelen kunnen de open dagen op mbo’s, hogescholen en universiteiten niet meer doorgaan. Om toekomstige studenten toch advies te geven en hen te voorzien van informatie over de opleiding organiseert Hogeschool iPabo op dinsdag 21 april een online open dag. Van 19.00 tot 21.00 uur bieden zij een digitaal interactief programma met video’s, chats en livestreams. iPabo studenten vertellen over hun praktijkervaring, ups & downs, de bijzondere momenten en buitenlandstages. Ook is het mogelijk om een virtuele tour door de school te krijgen van een iPabo student.

Afbeelding van Steve Riot via Pixabay

Economie & Duurzaamheid

21 januari 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine