072 Alkmaar Maatschappij - De Alkmaarse corporaties, hun huurdersorganisaties en de gemeente hebben in de “Jaarschijf 2019“ vastgelegd wat zij gaan doen het komende jaar. De Jaarschijf 2019 is een uitwerking van de Prestatieafspraken 2017-2020 die de corporaties, de huurdersorganisaties en de gemeente eind 2016 hebben ondertekend. Deze Prestatieafspraken zijn op hoofdlijnen. In de Jaarschijf zetten alle partijen hun inzet voor het komende kalenderjaar.

Lees meer: Ambitieuze inzet voor nieuwbouw en aanpak woningvoorraad vastgelegd

072 Heerhugowaard Politiek - Samen met de Rechtbank Rotterdam en het Waterschap Aa en Maas zit de gemeente Heerhugowaard in de finale van de verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018’. De finale is op maandag 19 november in de Ridderzaal in Den Haag.

Lees meer: Gemeente naar finale ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018

072 Alkmaar Maatschappij - Woensdag 14 november bezocht een delegatie uit Albanië het stadhuis van Alkmaar. Een groep van politieke bestuurders (o.a. locoburgemeester van de hoofdstad Tirana mevrouw Kozeta Mesiti), ambtenaren en organisaties kwamen langs om te horen hoe er in Alkmaar lokaal gewerkt wordt aan LHBTI-beleid. De delegatie is op uitnodiging van onder andere COC Nederland en Nederlands Helsinki comité een week lang in Nederland op bezoek. Naast Alkmaar deden zij ook Amsterdam en Rotterdam aan.

Lees meer: Albanese delegatie bezoekt gemeente Alkmaar als voorbeeld LHBTI-beleid

072 Alkmaar Politiek - Het kon al een tijdje niet meer, de huidige locatie van de nachtopvang Het Heem in de wijk Hoefplan. De laatste jaren hebben wij ontzettend veel klachten van overlast ontvangen van omwonenden. Zeker als het mooi weer is hangen er geregeld mensen voor de deur en slapen er mensen op bankjes in de buurt. Dat is iets dat wij niet willen, zeker niet in een kinderrijke buurt. 

Lees meer: VVD Alkmaar: Het Heem gaat verhuizen!

Meer artikelen...

Politiek Maatschappij Wetenschap

21 maart 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Advertentie

Coolblue