072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Woensdag 8 juni ontving wethouder onderwijs, Elly Konijn-Vermaas de ambassadeurs van V(S)O en MBO scholen in het stadhuis van Alkmaar. Samen vierden zij dat er dit jaar vijf gezonde Schoolkantine Schalen zijn behaald. De Gezonde Kantineschaal is een initiatief om de jeugd te laten opgroeien in een gezonde omgeving, zodat kinderen gewend raken om een gezonde leefstijl aan te nemen.

Lees meer: Vijf gezonde schoollokalen

072 Alkmaar Sport & Gezondheid - We gaan weer voetballen! Ook in 2022 organiseert Alkmaar Sport op de woensdagmiddag weer het populaire jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Er worden eerst voorrondes gespeeld. Alle basisscholen in Alkmaar worden uitgenodigd om met hun leerlingen uit groep 5 en 6 en groep 7 en 8 deel te nemen.  Op 13 en 20 april zijn de finales en viert JOGG Alkmaar het feestelijke evenement mee op de velden van vv Alcmaria Victrix. Met JOGG doen we leuke spelletjes over onder andere de Schijf van Vijf, we delen drinkwater en groente en fruit uit en Druppie komt langs!

Lees meer: We gaan weer voetballen

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Van 7 tot en met 11 juni vindt alweer de vijfde editie van de Week voor de Gezonde Jeugd plaats! Dan wordt er door heel Nederland extra aandacht besteed aan de gezonde omgeving. Ook JOGG Alkmaar organiseert verschillende activiteiten, zoals Samen in Beweging, een workshop over slapen, de Schalenparade van Gezonde Schoolkantines en de kick-off DrinkWater op basisschool de Kring! 

Lees meer: Week van de gezonde jeugd

072 Alkmaar Lifestyle & Gezondheid - Samen in Beweging is een gratis inspiratiebijeenkomst waarbij ouders en verzorgers leuke tips en ideeën opdoen voor een gezondere leefstijl van hun kind(eren). Kinderen (van 5-12 jaar) zijn ook welkom voor een leuke, actieve workshop (tijdens KidsFun)! De bijeenkomst is op woensdagmiddag 23 maart van 15:00 tot 16:45 in Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar. 

Lees meer: SAMEN IN BEWEGING
Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

12 augustus 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Vitamine C