072 Alkmaar Sport/gezondheid - FC VERS, een programma van de KNVB waarbij gewerkt wordt aan een gezonde sportomgeving en waarbij goede en gezonde alternatieven worden aangeboden voor de vette happen die veelal in sportkantines verkrijgbaar zijn. Om dit doel te bereiken gaan we verder dan hulp bij het aanbieden van verantwoorde producten.

Lees meer: Kolping Boys trapt af met de FC VERS-Kantine

072 Alkmaar Lifestyle/Gezondheid - Na het grote succes van de voorgaande jaren stelt het in De Lier gevestigde groente-veredelingsbedrijf Rijk Zwaan, dat een bijdrage levert aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van gezonde groenteconsumptie, ook dit jaar 3.000 zadenpakketten beschikbaar voor scholen en buitenschoolse opvang (BSO’s). Organisatie die zich focussen op educatie op het gebied van natuur en milieu (NME organisaties) werken hierbij samen met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) om deze pakketten door het hele land te verspreiden.

Lees meer: Gratis groentezaden voor scholen en BSO’s

072Alkmaar Gezondheid/Lifestyle - Verschillende organisaties en zorgprofessionals in Hollands Kroon slaan de handen ineen met het programma Lekker in je Life. Het programma, dat in september start, richt zich op kinderen uit Hollands Kroon van twee tot achttien jaar, met een vorm van overgewicht. De kinderen volgen een programma bestaande uit drie pijlers: voeding, gedrag en bewegen.

Lees meer: Gezondere jeugd in Hollands Kroon door ‘Lekker in je Life’

072 Alkmaar – Lifestyle - De gezonde sportkantine sluit naadloos aan bij de belangrijkste motivatie die mensen tegenwoordig hebben om te gaan sporten: gezondheid en een gezonde leefstijl. Dus met gezonde alternatieven kom je tegemoet aan de wens van velen én je laat zien dat jouw club bijdraagt aan gezondheid. Helemaal mooi is dat het lukt om met deze werkwijze de omzet van de kantine te vergroten!

Lees meer: Gezonde sportkantine Alkmaar

072Alkmaar Gezondheid - Op 2 september zijn de leerlingen van basisschool Liereland gestart met de campagne DrinkWater. De campagne is opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht(JOGG) om kinderen en hun omgeving te stimuleren een gezondere leefstijl aan te nemen. Leerlingen van basisschool Liereland startten met een gezamenlijke kick-off op het schoolplein. Mascotte Druppie deed een quiz met de kinderen, om hun kennis te testen over water drinken. Van Druppie kregen ze allemaal een mooie drinkwaterbidon. Op basisschool Liereland zal het drinken van water de komende periode sterk worden aangemoedigd in de pauzes.

Lees meer: Liereland start met het JOGG-thema DrinkWater!

Meer artikelen...

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

03 april 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamine C

Geen feed gevonden

Advertentie

Coolblue