Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Unieke samenwerking lokale partijen maakt sportdeelname Alkmaarders makkelijker

072 Alkmaar Sport - Of je nu voetbalt, volleybalt, zwemt, fietst of wandelt, het is altijd leuker om samen te bewegen. Maar met wie? En wanneer? Niet iedereen heeft tijd om te sporten of wil zich vastleggen aan een club. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zijn Univé, Gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport een proef gestart met het platform Inviplay.

Op www.inviplay.nl komen Alkmaarders makkelijk met elkaar in contact om samen te bewegen. Gewoon in het park of in de gymzaal om de hoek, die via de website te reserveren is.

Inviplay is een samenvoeging van Invite & Play. Bezoekers zien welke activiteiten er in hun buurt of stad plaatsvinden. Eenmalig of regelmatig, door burgers zelf georganiseerd, zonder de verplichtingen van een vereniging, op het moment dat het hun uitkomt.

Boaz en Paul Keurentjes van Bureau Beton, bedenkers van Inviplay: ‘We willen dat mensen meer gaan bewegen, dit moet leuk en makkelijk zijn. Dat zie je terug in het concept: het is helemaal gratis en met één druk op de knop doe je mee. Ook kunnen bezoekers aangeven welke sporten ze leuk vinden en uitnodigingen ontvangen wanneer er voor deze sporten iets wordt georganiseerd. En ze kunnen meteen een sportlocatie in de buurt reserveren 24 uur per dag.

Volgens zowel Alkmaar Sport als de gemeente Alkmaar draagt Inviplay bij aan een efficiënte benutting van sportfaciliteiten in de gemeente. ‘Sportaccommodaties kunnen dankzij Inviplay 24 uur per dag, 7 dagen in de week gereserveerd worden, in plaats van alleen tijdens kantoortijden,’ aldus Pieter
Dijkman, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar. ‘We verwachten daardoor een nog hogere bezetting van de verschillende zalen door individuele sporters. Het wordt makkelijker om meer te gaan sporten, of een sportafspraak te maken in de sportzalen van de gemeente. Als gemeente Alkmaar dragen we hier uiteraard graag aan bij’.

Gezondheidsrisico’s verkleinen
Voor Robert de Ruiter, bestuurder van Univé Regio+ past het promoten van Inviplay bij de nieuwe Univé winkel die op 30 november officieel opent in Alkmaar. ‘Risico’s voorkomen en gevolgen beperken. Dat is de toekomst van verzekeren’, legt De Ruiter uit. ‘Als coöperatie doen we dat graag samen met partijen met eenzelfde doel. Dankzij de pilot die we samen hebben opgezet dragen we bij aan het vergroten van sportparticipatie op lokaal niveau en daarmee het verkleinen van gezondheidsrisico’s.’

Afspraak?
Zelf een sportafspraak maken? Ga naar www.inviplay.nl, bekijk de activiteiten of maak eenvoudig zelf een event aan, nodig anderen uit óf laat Inviplay dat voor jou doen!

072 Bergen Duurzaamheid - Op zaterdag 6 april kunt u gratis compost halen op de Oosterdijk in Bergen. U bent van harte welkom tussen 9.00 uur en 11.00 uur.

Lees meer: Gratis compost scheppen

072 Alkmaar Duurzaamheid - De Hortus in Alkmaar huurt diverse percelen grond die gezamenlijk de Hortus vormen.

Lees meer: Gemeente Alkmaar steunt Hortus Alkmaar met vervangende grond

072 Alkmaar Economie - Deze week ondertekenden de organisaties van centrumondernemers en de gemeente Alkmaar een convenant om samen te werken bij het versterken van het centrum van Alkmaar.

Lees meer: Ondernemers en gemeente werken samen aan versterking Alkmaars centrum

072Alkmaar Maatschappij - Op zaterdag 4 mei vinden vier herdenkingsbijeenkomsten plaats. Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival, waarbij ook het Bevrijdingsvuur wordt ontstoken, vindt op zondag 5 mei plaats in Cultuurpark De Hout.

Lees meer: Herdenken en Vieren in Alkmaar, Oudorp, Stompetoren en De Rijp

072 Heerhugowaard Politiek - De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard hebben besloten om per 1 januari 2022 bestuurlijk te fuseren. Met deze fusie worden Langedijk en Heerhugowaard samen één gemeente.

Lees meer: Langedijk & Heerhugowaard gaan samen

Foto van Emil de Jong : wethouder Verbruggen, gedeputeerde Geldhof, voorzitter Woningmakers Sponselee

Lees meer: Aan de slag: woningen bouwen in de regio Alkmaar

072 Alkmaar Natuur – IJsvogels zijn al meer dan 15 jaar graag geziene gasten in de tuin van Hortes Alkmaar. Ze bouwen hun nesten wel een meter diep in steile wanden van een sloot of rivier  en brengen per jaar twee tot wel drie nesten met jongen groot. Zo ook in de Hortes waar de ijsvogel broedt in de ecologische oever van de sloot in het park.

Lees meer: Hortes Alkmaar en de IJsvogel

072Alkmaar Sport - Van 7 – 11 augustus vindt het EK Wielrennen plaats in Alkmaar. In het kader van dit grootse evenement worden er de komende tijd (10 – 12 mei a.s.)

Lees meer: WK Wielrennen in Alkmaar en speciale fietsactiviteiten

Vakantieprogramma voor kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod

072 Heiloo - Over enkele maanden breekt de zomervakantie aan. Voor kinderen een prachtige tijd; zes weken lang alleen maar “spelen en geen school”. Voor ouders wiens kind kwetsbaar is, niet mee kan doen aan het reguliere aanbod en niet zomaar in een groep past een lastige periode.

Lees meer: VakantieFUN: sportief en creatief vakantieprogramma

072 Alkmaar Cultuur - Vanaf donderdag 2 mei 2019 kunnen belangstellenden op de donderdagen  2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus en 5 september ‘s ochtends om 11.15 uur gebruik maken van een gratis rondleiding in de Grote Kerk van Alkmaar. De rondleidingen vinden plaats onder leiding van ervaren gidsen. De deelname is gratis maar het is raadzaam om van te voren een toegangskaart te reserveren op www.grotekerkalkmaar.nl. De Grote Kerk Alkmaar is het bezoeken meer dan waard! Ook deze zomer is de kerk van dinsdag t/m zondag voor het publiek geopend en gratis toegankelijk.

Lees meer: Rondleidingen Grote Kerk Alkmaar

072 Heiloo Maatschappij - De veerpont Akersloot is toe aan de tweejaarlijkse grote onderhoudsbeurt.De werkzaamheden zijn van 1 t/m 10 april en die dagen kan hij niet varen. Voor fietsers en voetgangers is er een vervangende pont, maar de vaartijden zijn anders dan normaal. Auto’s moeten omrijden.

Lees meer: Grote beurt pont Akersloot

072 Alkmaar Uitgaan - Zin in een avondje anders dan anders lachen, gieren, brullen? Dan is de Comedynight op 31 januari een hele goede keuze! Kom met drie van de beste comedians van Nederland en een ondersteunende M.C.  genieten van een flinke overdosis humor.

Lees meer: Comedy Night in de Victorie