Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Sport Gezondheid - Tijdens de NL Vitaal bijeenkomst van 30 januari 2019 hebben 150 deelnemers de handen  ineen geslagen om een gezonde omgeving voor de jeugd te creëren in de gemeente Alkmaar en regio. Een gezonde generatie in een gezonde gemeente is een gezamenlijke  opdracht van zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven.

Wethouder Pieter Dijkman: ‘Bewegen is essentieel voor de  jeugd. Het geeft jonge mensen plezier en een richting in het leven.  Dat is ook maatschappelijk van belang. Als wethouder zet ik mij in voor de intensivering van de JOGG-aanpak . JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Dat ook bedrijven zich inzetten voor participatie en een gezonde leefomgeving juich ik van harte toe. Deze NL Vitaal bijeenkomst en de afspraken die we hebben gemaakt kunnen versnelling geven aan het streven naar jongeren met een gezond gewicht’.

Zo hebben zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aangesloten bij de Rabo AZ Foodtour, een interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan. Vier Noord-Hollandse Rabobank-vestigingen ontwikkelden dit samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN.

Aan 13 tafels gingen de deelnemers met elkaar in gesprek. Er zijn vele concrete afspraken gemaakt, die de komende periode uitgevoerd worden door JOGG. Een mooi voorbeeld is de een wedstrijd die wordt georganiseerd om de hele maand mei lopend of fietsend naar school/sportvereniging te komen, onder het motto ‘Mei Autovrij’. Per deelnemende school wordt een kinderpanel gevormd, die gaat bedenken hoe je op een leuke manier naar school of je sportvereniging kunt lopen of fietsen. Het beste idee wordt beloond met een sportieve prijs. De JOGG regisseur heeft een coordinerende rol naar scholen / sportverenigingen en Alkmaar Sport NV of Teamsportservice in dit initiatief.

Anja Lems, JOGG regisseur: ‘Vertegenwoordigers van sportverenigingen, supermarktketens, scholen, GGD Hollands Noorden, Alkmaar Sport NV, Rabobank, AZ, Greenport NHN, welzijnsorganisatie MEE & de Wering en nog veel meer organisaties gingen met elkaar in gesprek. De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo (BUCH), Heerhugowaard en Hollands kroon hebben ook gehoor gegeven aan de uitnodiging om naar deze NL Vitaal bijeenkomst te komen.  Met elkaar creëren we een gezonde omgeving van het kind, of het nu thuis, op school, in de wijk of op de sportvereniging is. De vele concrete afspraken die tijdens de NL Vitaal bijeenkomst zijn gemaakt, zijn veelbelovend! ‘

Gemeente Alkmaar heeft tijdens deze NL Vitaal bijeenkomst getekend voor Samen naar een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Deze succesvolle NL Vitaal bijeenkomst in het AFAS stadion is mogelijk gemaakt door Jongeren Op Gezond Gewicht en NL 2025 in samenwerking met de gemeente Alkmaar.

Inmiddels werken al meer dan 138 gemeenten met de JOGG aanpak. Kijk voor meer informatie over de JOGG aanpak in Alkmaar, NL 2025 en NL Vitaal op www.alkmaar.nl/jogg.

 

072 Bergen Duurzaamheid - Op zaterdag 6 april kunt u gratis compost halen op de Oosterdijk in Bergen. U bent van harte welkom tussen 9.00 uur en 11.00 uur.

Lees meer: Gratis compost scheppen

072 Alkmaar Duurzaamheid - De Hortus in Alkmaar huurt diverse percelen grond die gezamenlijk de Hortus vormen.

Lees meer: Gemeente Alkmaar steunt Hortus Alkmaar met vervangende grond

072 Alkmaar Economie - Deze week ondertekenden de organisaties van centrumondernemers en de gemeente Alkmaar een convenant om samen te werken bij het versterken van het centrum van Alkmaar.

Lees meer: Ondernemers en gemeente werken samen aan versterking Alkmaars centrum

072 Heerhugowaard Politiek - De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard hebben besloten om per 1 januari 2022 bestuurlijk te fuseren. Met deze fusie worden Langedijk en Heerhugowaard samen één gemeente.

Lees meer: Langedijk & Heerhugowaard gaan samen

Foto van Emil de Jong : wethouder Verbruggen, gedeputeerde Geldhof, voorzitter Woningmakers Sponselee

Lees meer: Aan de slag: woningen bouwen in de regio Alkmaar

072 Alkmaar Maatschappij - De Alkmaarse corporaties, hun huurdersorganisaties en de gemeente hebben in de “Jaarschijf 2019“ vastgelegd wat zij gaan doen het komende jaar. De Jaarschijf 2019 is een uitwerking van de Prestatieafspraken 2017-2020 die de corporaties, de huurdersorganisaties en de gemeente eind 2016 hebben ondertekend. Deze Prestatieafspraken zijn op hoofdlijnen. In de Jaarschijf zetten alle partijen hun inzet voor het komende kalenderjaar.

Lees meer: Ambitieuze inzet voor nieuwbouw en aanpak woningvoorraad vastgelegd

Vakantieprogramma voor kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod

072 Heiloo - Over enkele maanden breekt de zomervakantie aan. Voor kinderen een prachtige tijd; zes weken lang alleen maar “spelen en geen school”. Voor ouders wiens kind kwetsbaar is, niet mee kan doen aan het reguliere aanbod en niet zomaar in een groep past een lastige periode.

Lees meer: VakantieFUN: sportief en creatief vakantieprogramma

072 Alkmaar Gezondheid - In de week voor de gezonde jeugd zetten gemeenten, bedrijven, scholen en ouders een stap vooruit richting een gezonde omgeving voor de jeugd. De week staat bol van initiatieven, zoals in Alkmaar dat van de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) ambassadeurs de Healthy Sisters.

Lees meer: De Healthy Sisters dragen bij aan een gezonde omgeving voor de jeugd in Alkmaar

072 Alkmaar Sport Gezondheid - Tijdens de NL Vitaal bijeenkomst van 30 januari 2019 hebben 150 deelnemers de handen  ineen geslagen om een gezonde omgeving voor de jeugd te creëren in de gemeente Alkmaar en regio. Een gezonde generatie in een gezonde gemeente is een gezamenlijke  opdracht van zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven.

Lees meer: Samen naar een gezonde jeugd

072 Heiloo Maatschappij - De veerpont Akersloot is toe aan de tweejaarlijkse grote onderhoudsbeurt.De werkzaamheden zijn van 1 t/m 10 april en die dagen kan hij niet varen. Voor fietsers en voetgangers is er een vervangende pont, maar de vaartijden zijn anders dan normaal. Auto’s moeten omrijden.

Lees meer: Grote beurt pont Akersloot

072 Alkmaar Uitgaan - Zin in een avondje anders dan anders lachen, gieren, brullen? Dan is de Comedynight op 31 januari een hele goede keuze! Kom met drie van de beste comedians van Nederland en een ondersteunende M.C.  genieten van een flinke overdosis humor.

Lees meer: Comedy Night in de Victorie