Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Gezondheid - In de week voor de gezonde jeugd zetten gemeenten, bedrijven, scholen en ouders een stap vooruit richting een gezonde omgeving voor de jeugd. De week staat bol van initiatieven, zoals in Alkmaar dat van de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) ambassadeurs de Healthy Sisters.

De zussen hebben de wijk Overdie in actie laten komen. Ouders van kinderen op de basisschool kregen een workshop over een gezonde levensstijl. In de wijk Overdie werd een informatieve wandeltocht gelopen langs bestaande sport en spel ruimten, daarnaast kregen zij tips en tricks voor het maken van een gezonde lunch. Met deze bijeenkomst zorgen we ervoor dat de ouders betrokken worden bij het gezonder opgroeien van de jeugd.

Van 11 t/m 15 maart is de Week voor de Gezonde Jeugd. Deze week staat in teken van een Stap vooruit. Tijdens de week zet JOGG Alkmaar samen met de Ouderkamers zich in om ouders bewuster te maken van de invloed op een gezonde omgeving van de jeugd. Zodat ze fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust zijn voor de toekomst.

De omgeving heeft grote invloed op het gezond opgroeien van een kind
De Healthy Sisters zijn twee Nederlands-Marokkaanse zussen die in 2014 zijn gestart met bloggen over een gezonde leefstijl. Na verschillende mislukte diëten zijn zij gaan kijken naar oplossingen die wel helpen en deze liggen vaak in handbereik! Door de komst van de Healthy Sisters hebben we ouders in actie laten komen om een gezondere leefstijl op te pakken. Door een informatieve wandeltocht kregen de ouders te zien wat er allemaal al georganiseerd wordt in de wijk en welke openbare plekken gebruikt kunnen worden voor sport en spel. Door ouders te informeren over een gezonde leefstijl verwachten we hiermee ook de thuissituatie gezonder te maken.

Jongeren op gezond gewicht
Jongeren Op Gezond Gewicht streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. In 60 verschillende gemeente in Nederland wordt de JOGG-aanpak gehanteerd om overgewicht bij de jeugd terug te dringen.

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

13 juli 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamine C

Geen feed gevonden

Coolblue