Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Hobby - Thuiswerken en min of meer verplicht binnen blijven als gevolg van de coronamatregelen heeft natuurlijk vele kanten.

De een vindt het heerlijk, liefdevolle taferelen doen zich weer voor, anderen worden complete Netflix-fanaten, weer anderen die al van plan waren te gaan scheiden vliegen elkaar nu helemaal in de haren of zien daar nu juist de relativiteit van in en leggen het liefdevol weer bij, er vinden weer gesprekken plaats en er worden weer spèlletjes gedaan, ouderwetse bordspelletjes als Mens-Erger-Je-Niet en er wordt weer stevig gepuzzeld.

Sebastiaan Zweep van spelletjeswinkel ‘De Spellentoren’ in Alkmaar weet er alles van en heeft het drukker dan ooit. “In onze winkel organiseren we normaal gesproken allerlei evenementen zoals bijvoorbeeld het spelen van Dungeons & Dragons. De community van zo’n 50 personen met wie we dit doen, komen nu niet naar de winkel. Daarentegen verkopen we heel veel spelletjes en eigenlijk hebben we dus weinig te klagen. Wat opvalt is dat het waarachtig lijkt alsof half Nederland aan het puzzelen is geslagen. Dat is eigenlijk ook best wel logisch omdat puzzelen ook een prima activiteit is om met je kinderen te doen”, aldus Sebastiaan. Weet je wat óók een leuk spel is? De kennisquiz ‘Alkmaar, zijn er nog vragen?’
Omdat er weinig mensen in zijn zaak komen, bezorgt De Spellentoren ook spellen aan huis. Met zijn dochter stapt Sebastiaan vrijwel dagelijks op de fiets om spellen aan huis te bezorgen, een prima service natuurlijk. En zo pak je gelijk een frisse neus mee.

Note
De Spellentoren aan de Koningsweg is open van 12.00 tot 17.00 net zoals vele andere winkels in het centrum van Alkmaar.

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

21 oktober 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamine C