Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

072 Alkmaar Sport & Vrije tijd - In samenwerking met Alkmaar Sport, het Univé ledenfonds en het CJG Alkmaar is JOGG Alkmaar gestart met de ‘Alkmaarse Beweegtas voor de Jeugd’ gestart met een bijzonder initiatief.

Voor Alkmaarse kinderen van 2-12 jaar zijn er 300 beweegtasjes samengesteld met sport- en spelmaterialen. De tasjes worden de laatste schoolweek uitgedeeld aan gezinnen die het financieel minder hebben.

Gedurende de afgelopen maanden hebben veel kinderen noodgedwongen thuis moeten zitten vanwege het Corona virus. Het JOGG Alkmaar (JOGG staat voor ‘Jongeren op gezond gewicht’) bemerkte dat het zeker niet vanzelfsprekend is om in elk gezin te beschikken over voldoende beweegmaterialen. Om bewegen en buitenspelen te stimuleren heeft het JOGG de ‘Alkmaarse Beweegtas’ samengesteld.

De Alkmaarse Beweegtas is gevuld met stoepkrijt, een frisbee, een springtouw, een strandbal, bellenblaas en een Druppie kleurplaat. De sportregisseurs van Alkmaar hebben een spellenkaart toegevoegd waarop verschillende leuke activiteiten staan die met de materialen kunnen worden gespeeld.

De eerste 100 tasjes zijn inmiddels in de wijk Overdie opgehaald. Ook heeft het JOGG reeds veel kinderen blij gemaakt in Daalmeer waar Speeltuin ’t Span de kinderen óók nog eens een extra gratis toegangskaart gaf.  De komende dagen deelt het JOGG de Alkmaarse Beweegtas uit in de wijken Oudorp (bij de Maasstraat) en Hoefplan bij speeltuin De Hoef.

JOGG regisseur Alkmaar

www.alkmaar.nl/jogg

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

21 oktober 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamine C